Kapelwoningen

Verborgen parel aan de Noordsingel

 
De ‘Noordsingel’ is een uniek complex in de stad Rotterdam en in de geschiedenis van het gevangeniswezen in Nederland. Het vrijkomen van het terrein, verrassend ruim in afmetingen en openheid, de markante bebouwing en intrigerende geschiedenis betekenen een unieke kans om een nieuw stuk stad met een sterk en eigen karakter toe te voegen aan het dicht bebouwde Oude Noorden.
 
Van gevangenis naar ‘Tuin van Noord’
Het doorbreken van de gevangenismuren is symbolisch voor de herontwikkeling van het Noordsingelcomplex zoals Ontwikkelcombinatie Tuin van Noord voor ogen heeft. Door nieuwe functies toe te voegen en de monumentale en karakteristieke kenmerken van de voormalige gevangenis te behouden en nieuwe enthousiaste bewoners te trekken, creëren we een aantrekkelijk leefgebied waar gewoond en gewerkt wordt en waar men zich kan ontspannen in een nieuwe stadstuin. Een transformatie van een gesloten en sobere omgeving, waar men niet vrijwillig verblijft, naar een open, groene en uitnodigende 'Tuin van Noord' die mensen met elkaar verbindt.
 
Wonen in de gevangeniskapel
Midden in de tuin staat de kapel met hoge plafonds, unieke raampartijen en een bijzondere entree. Zowel binnen als buiten is direct te zien dat de unieke woningen voorheen een prachtige kapel waren. De acht ruime woningen hebben een driehoekige plattegrond. Iedere woonlaag heeft zijn eigen karakter. De woonkeuken op de begane grond opent zich met een grote pui naar de tuin. In de woonkamer geniet je van bijzonder licht door de hoge kerkramen. En op de zolder bevind je je onder een historische houten kap. De verschillende sferen in iedere ruimte maken het lopen door het huis tot een beleving.

Wil je meer weten over dit bijzondere project? Neem dan gerust contact met mij op.

Esther
Contact Esther
OpdrachtgeverTuin van Noord
Programma8 woningen
StatusGerealiseerd - 2019

Andere projecten in wonen