Tender Overvecht

Wonen met en voor elkaar

 

Visie voor de transformatie van een zorggebouw in Utrecht Overvecht. Het gebouw ligt op een prachtige locatie aan de Vecht. Op dit moment wordt dat op de begane grond nauwelijks ervaren. De scharnierfunctie tussen de wijk en de bewoners, en de wijk en het groen wordt in dit ontwerp opnieuw als kwaliteit ingezet. De wijk en bewoners ontmoeten elkaar op het plein van waaruit de publieke en gemeenschappelijke functies van het gebouw worden ontsloten en samenkomen. Daarnaast wordt het gebouw verduurzaamd en verrijkt met 3 nieuwe doelgroepen. Door deze toevoeging wordt het gebouw een plek met ruimte voor verschillende stadia van ouder worden en de behoefte om (formele en informele) zorg en aandacht te ontvangen.

Wil je meer weten over dit bijzondere project? Neem dan gerust contact met mij op.

Fung
Contact Fung
OpdrachtgeverRubens Capital Partners
StatusStudie - 2019

Andere projecten in wonen

Cappenersteeg | Rozendaal | Wilhelminastraat

Cappenersteeg | Rozendaal | Wilhelminastraat

Gouda - 2012
Projectdetails