IJssel Trade Centre

Op New Yorks geïnspireerd baksteen en staalbouw

 
Voor de Venkelbaan in Capelle aan den IJssel is het ontwerp gemaakt voor een nieuw multifunctioneel bedrijfsgebouw. Als onderdeel van het representatieve bedrijventerrein Capelle Trade Centre zijn acht nieuwe bedrijfsruimten met kantoren gerealiseerd. Het bedrijventerrein is gelegen in de directe nabijheid van de rijksweg A20 en de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel.
 
Baksteen en staal
Het tijdloze ontwerp van dit bedrijfsverzamelgebouw is geïnspireerd op een ambachtelijke wijze van bouwen, met een knipoog naar de staalbouw(ers) in New York. De combinatie van staal, traditioneel metselwerk, kleurstelling en de glazen gevelpuien geven een robuust uiterlijk aan het gebouw. Herkenbaar zijn de kantoorvolumes, opgebouwd uit een slank Hilversums formaat roodbruine baksteen. De kantoren hebben extra horizontaliteit meegekregen door de bakstenen stootvoegloos te verwerken met een diepe lintvoeg. De New Yorkse referentie is gecreëerd door de verwerking van stoere industriële stalen profielen in de gevel die tevens de losse kantoorvolumes visueel met elkaar verbinden. Grote transparantie puien geven de kantoren prachtig daglicht en functioneren als showroomgevels.
 
Flexibele indeling
De units zijn onderling te combineren met veel variatie in de indeling en het vloeroppervlak. De kantoren bestaan uit twee verdiepingen en zijn vrij indeelbaar. Het geheel is onderhoudsarm en duurzaam van opzet.

Wil je meer weten over dit bijzondere project? Neem dan gerust contact met mij op.

Martijn
Contact Martijn
Programma8 bedrijfsunits met kantoren
StatusGerealiseerd - 2018

Andere projecten in werken