MIX - Rotterdam

Waar wonen en bewegen elkaar ontmoeten

MIX is een nieuwe ontwikkeling in Het Lage Land in Rotterdam. Het samengestelde bouwblok kenmerkt zich door de stempel structuur die aansluit bij de tuinstad architectuur van de omgeving. De vier bouwdelen zijn als één ensemble ontworpen met architectonische nuance verschillen in reactie op de verschillende oriëntaties en relatie met de omgeving. 
De thema’s bewegen en ontmoeten zijn op verschillende schaalniveaus verweven in het ontwerp. Een belangrijk onderdeel hiervan is de collectieve binnentuin voor bewoners van het bouwblok waar verschillende verblijfsplekken zijn voorzien in het groen. 
 

Er is in samenspraak met onze opdrachtgever besloten om binnen het ontwerp één bouwdeel opnieuw te ontwerpen in houtbouw (CLT). Want; waarom wachten tot de klimaatproblematiek nog zichtbaarder of voelbaarder wordt. We kijken terug op een leerzaam proces en zijn trots dat het straks daadwerkelijk op deze manier gebouwd gaat worden.

De plannen zijn ontworpen in samenwerking met ECHO Urban Design en buroSALT in opdracht van de Rotterdamse ontwikkelaar HD Groep.

Wil je meer weten over dit bijzondere project? Neem dan gerust contact met mij op.

Esther
Contact Esther
OpdrachtgeverHD
ProgrammaWonen
Omvangca. 250 woningen
StatusIn ontwikkeling - 2023

Andere projecten in wonen

Woonzorgcentrum Utrecht | Zuylenstede Overvecht

Woonzorgcentrum Utrecht | Zuylenstede Overvecht

Utrecht - 2019
Projectdetails