Schinkelse Baan XL

Flexibele winkelruimten

 
Aan de Schinkelse Baan in Capelle aan den IJssel is in 2009 het pand van wasserij ‘Bombeke’ afgebrand. Op deze locatie is in opdracht van Schipper Bouwgroep het ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van flexibele winkelruimten voor 1 tot 4 grootschalige meubelwinkels.
 
De begane grondvloer is na de brand behouden gebleven. Het was de uitdaging deze duurzaam te hergebruiken. In het architectuurconcept is de link naar ‘wat was’ gebruikt als basis voor de 3-deling in de volumeopbouw; een verwijzing naar de contouren van het voormalige bedrijfspand. In het ontwerp is de wens voor maximale transparantie meegenomen. Houten lamellen zijn functioneel en architectonisch in het ontwerp meegenomen om tevens de zonbelasting van de grote puien te reduceren. De mate van zonbelasting bepaalt het ritme van de lamellen en zorgt voor diversiteit in de gevel. De positie van de transparante gevelopeningen zijn zorgvuldig gekozen, waardoor een zeer representatieve uitstraling is bereikt.

Mooi om op de bestaande fundatie een nieuw multifunctioneel gebouw te doen herrijzen. Wil je meer weten over dit bijzondere project? Neem dan vandaag nog contact op met Martijn!

OpdrachtgeverSchipper Bouwgroep
ProgrammaGrootschalige winkelruimte
StatusGerealiseerd - 2012

Andere projecten in werken