Woonzorg Hillegersberg

Verbinding met de wijk

 
Op de locatie waar de Salvatorkerk aan de Mozartlaan in Rotterdam-Hillegersberg stond, heeft HD architecten het ontwerp mogen verzorgen van de woonzorgvilla voor zorgverlener Martha Flora.
Het gebouw is bedoeld voor de zorg en huisvesting van mensen met dementie. De bewoners kunnen hier in een veilige geborgen kleinschalige omgeving, midden in de wijk, hun leven prettig en waardig voortzetten.
 
Belevingswereld terug in de tijd
Bij het ontwerp van deze zorgvilla is de inspiratie gevonden bij het oeuvre van de vermaarde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Donkerrode gevelsteen met horizontale belijning met diepliggende voegen, dakhellingen onder een flauwe hoek, grote dakoverstekken en meerdere dakvlakken zijn stijlmiddelen die kenmerkend zijn voor Wright.
 
 
"De zorgvilla, gelegen in de geliefde en groene componistenbuurt, wordt omarmd door een tuin met zonneterras en ruimte voor activiteiten. De tuin is deels afgeschermd in verband met privacy en een gevoel van veiligheid."
 
 
Huiskamer als meander
Het nieuwbouwontwerp betreft een villa met drie bouwlagen, bestaande uit 29 zorgappartementen variërend in grootte van circa 45 m² tot 72 m². Het bijzondere is dat de zorgvilla beschikt over gemeenschappelijke ruimtes, zowel op de begane grond als op de eerste verdieping. Per verdieping delen 12 bewoners een huiskamer, een eetkeuken, een tuinkamer, een atelier en een bibliotheek. De bewoners stappen vanuit hun eigen zorgappartement bijna direct in de huiskamer waar men samen met de andere bewoners kan verblijven. Verder beschikt de zorgvilla over 5 echtpaarappartementen op de tweede verdieping, ieder met een eigen dakterras. Hier kunnen echtparen, in het geval dat één van beiden een intensieve zorgvraag heeft, samen blijven wonen en hoeven niet noodgedwongen gescheiden te gaan wonen. Men kan genieten van het comfort van 24/7 hoogwaardige zorg en services dichtbij. De familie is onlosmakelijk verbonden met de bewoner en is altijd welkom. Een gastvrije logeerkamer is beschikbaar wanneer familie of gasten willen overnachten.
 
Duurzaamheid
Het duurzame karakter van de villa kenmerkt zich onder meer door toepassing van onderhoudsarme materialen en een warmte-koude bron in combinatie met zonnepanelen op het dak.
 

Wil je meer weten over dit bijzondere project? Neem dan gerust contact met mij op.

Martijn
Contact Martijn
OpdrachtgeverHD / Martha Flora
Programma29 zorgappartementen | 25 studio's + 5 echtpaar appartementen
OmvangCa. 2430 m2
StatusGerealiseerd - 2019

Andere projecten in zorgen

Woonzorgcentrum Utrecht | Zuylenstede Overvecht

Woonzorgcentrum Utrecht | Zuylenstede Overvecht

Utrecht - 2019
Projectdetails
Woonzorgcentrum Zeist | Mirtehof en Bladerkroon

Woonzorgcentrum Zeist | Mirtehof en Bladerkroon

Zeist - 2018
Projectdetails