Brinkmann

Wonen en werken in Cruquius

 
De locatie in Cruquius-Zuid kenmerkt zich door losstaande kleinschalige bebouwing en grotere bedrijfsgebouwen. Met de ruimtelijke opzet van het woonhuis voor de familie Brinkmann en de showroom voor Brinkmann Auto’s wordt de openheid van het landschap behouden door de volumes in één lijn te plaatsen. Het woonhuis en autobedrijf aan de Crommelinbaan vormen een eenheid qua vorm en kleur. De gebouwen hebben een verzorgde en vriendelijke uitstraling. 
 
Het woonhuis
Wanneer je de woning binnenstapt ervaar je ruimtelijkheid in de entreehal door de 5 meter hoge vide. De woonkamer is een zee van licht en ruimte met een brede schuifpui naar de tuin en een veranda. Bij het binnenstappen van de ouderslaapkamer op de eerste verdieping word je verrast door de extra hoogte en de beleving van de schuine kap. Door de materialisering in riet en horizontale houten latten oogt de woning vriendelijk en verzorgd.
 
Het autobedrijf
Brinkmann Auto’s manifesteert zich met een eenvoudig sprekend volume. De bijzondere auto’s van dat moment zijn met spots uitgelicht onder het overstek. Op deze manier wordt de nieuwsgierigheid van de bezoeker gewekt. De transparante gevel nodigt uit om naar binnen te gaan. Vanuit het kantoor is er overzicht over het hele terrein. Het houten plafond geeft de ruimte een warme uitstraling die je in de eerste plaats niet zou verwachten bij een autoshowroom. Dit is nu juist het vriendelijke huiselijke karakter waarmee Brinkmann Auto’s zich wil onderscheiden.

Wil je meer weten over dit bijzondere project? Neem dan gerust contact met mij op.

Esther
Contact Esther
OpdrachtgeverBrinkmann Beheer
Programmawoonhuis en autobedrijf
StatusIn uitvoering - 2018

Andere projecten in werken