Woonzorg Lelystad | Bio-care Lelymare

Een stimulerende omgeving voor mens en dier

 
Te vaak is de huisvesting voor demente ouderen een plek waar je niet wilt zijn. Wat zou er gebeuren als je dit zou omkeren? Hoe ziet de plek eruit waar je graag oud wilt worden?
 
Stimulerende leefomgeving
Bio-care Lelymare is een leefomgeving waar je zintuigen worden gestimuleerd. Een kleinschalig particulier woonzorg concept in Lelystad; een inspirerende locatie met de beleving van een biologisch dynamisch landgoed in combinatie met goede verpleeghuiszorg. Beleving, een stimulerende omgeving, kwaliteit van leven en voedselbewustzijn, staan voorop. Inspiratie is opgedaan bij Fattoria La Vialla, een biologisch dynamisch landgoed in het hart van Toscane.
 
Nieuw ecosysteem
Bio-care Lelymare in combinatie met een ecosysteem van biologische boeren creĆ«ert een nieuwe combinatie van voedingsketen en ouderenzorg. De ontwikkeling is groter dan bio-care Lelymare zelf, het gaat ook om stimulering van de lokale en regionale economie. Er wordt verbinding gelegd tussen de lokale biologische bedrijven en ouderenzorg op bio-care Lelymare. Lelymare als proeftuin zet Lelystad en Flevoland op de kaart. 
Binnen dit project komen consumenten, ouderen en lokale bio-boeren bij elkaar. Voor de ouderen zullen 365 dagen per jaar gevarieerde, biologische maaltijden bereidt worden door een professionele kok. Beleving van productie tot aan consumptie en beweging staan hierin voorop. Deze prikkels vergroten het levensgeluk van demente ouderen.
Programmakleinschalig zorggebouw, woonhuis
StatusIn ontwikkeling - 2019

Andere projecten in zorgen

Woonzorg Ouddorp | Boerderij Welgelegen

Woonzorg Ouddorp | Boerderij Welgelegen

Ouddorp - 2016
Projectdetails